Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdekspor, Manisa'dan 2-1'lik yenilgiyle döndü

Erdekspor, Manisa

Kırmızı-beyazlı takım, ilk yarıyı 8. sırada tamamladı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup’ta mücadele veren Erdekspor, ilk yarının son maçında, deplasmanda lider Manisa Büyükşehir Belediye’ye 2-1 yenildi.

Ev sahibi Büyükşehir Belediyespor, maça golle başladı. Mücadelenin 3. dakikasında Uğur’un sol kanattan ceza sahasına ortasında, Samet topa sert vurdu kaleci kurtardı. Dönen topu iyi takip eden Engin Memişler takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 10. dakikasında ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Süleyman’ın kullandığı korner atışında kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Uğur durumu 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıya Erdekspor daha istekli başlasa da pozisyon üretmekte zorlandı. Maçın 54. dakikasında Vahdet’in ceza sahası dışından sert şutu az farkla auta gitti. Manisa Büyükşehir Belediyespor 62. dakikada önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Suat’ın ara pasında topla buluşan Tuncay ceza sahasına girer girmez köşeye sert vurdu, top az farkla auta gitti. Konuk takım Erdekspor, 68. dakikada farkı bire indirdi. Tarık’ın şutunda direkten dönen topu tamamlayan Hasan Karaduman skoru 2-1 yaptı. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manisa Büyükşehir Belediyespor zorlu mücadeleden galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla kırmızı-beyazlı takım, ilk yarıyı 18 puanla, sekizinci sırada tamamladı. Erdekspor, ilk yarıda oynadığı 13 maçtan 5’ini kazanıp, 3’ünde berabere kalırken, 5 kez ise yenilgi üzüntüsünü yaşadı. Kırmızı-beyazlılar, bu maçlarda rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde ise 12 gol gördü. Grupta Manisa Büyükşehir Belediyespor, 28 puan ve gol farkıyla ilk yarının lideri olurken, aynı puana sahip Atillaspor ise ikinci sırada yer aldı. Grubun 14. ve son sırasına, 7 puanla İncirliova Belediyespor çöktü.

Grupta, ilk yarının son haftasında şu sonuçlar alındı:

Manisa Büyükşehir Belediyespor-Erdekspor: 2-1

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-Somaspor: 1-0

İncirliova Belediyespor-Narlıdere Belediyespor: 1-1

Soma Sotesspor-İzaks Gaziemir: 3-1

Karabiga Belediyespor-Sındırgı Belediyespor: 1-3

Bozdoğan Belediyespor-Yeni Çanspor: 3-1

Atillaspor-Didim Belediyespor: 0-3

İKİNCİ YARI 18 OCAK’TA

BAL 8. Grup’ta ikinci yarı maçları ise 18 Ocak 2015’te başlayacak. Erdekspor, ilk maçını Erdek’te, ilk yarıda deplasmanda 3-2 yendiği Yeni Çanspor ile oynayacak.

İkinci yarının ilk haftasında şu maçlar oynanacak:

Erdekspor-Yeni Çanspor

Atillaspor-İzaks Gaziemir

Balıkesir Büyükşehir Belediye-Narlıdere Belediye

Bozdoğan Belediye-Didim Belediye

İncirliova Belediye-Sındırgı Belediye

Karabiga Belediye-Manisa Büyükşehir Belediye

Soma Sotesspor-Somaspor



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli